Turun Hieronta-Akatemia Oy

Kehitä osaamistasi laaja-alaisesti!

Turun Hieronta-Akatemia

Hieronta­koulutuksen sisältö

Koulutuksemme tähtäävät hieronnan ammattitutkinnon suorittamiseen ja ne toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Meillä opiskelet nykyaikaisissa puitteissa kokeneiden, osaavien ja motivoituneiden opettajien ohjauksessa.

Opinnot koostuvat lähiopetuksesta, käytännön työharjoittelusta ja etäopiskelusta. Koulutus järjestetään yhteistyössä Pirkanmaan Urheiluhierojakoulun kanssa. Opiskelun aikana olet oikeutettu Kelan opintotukeen ja tutkinnon suoritettuasi voit hakea Koulutusrahaston ammattitutkintostipendiä, joka on suuruudeltaan 295–456 euroa.


Hierontakoulutuksemme perustan luo klassisen hieronnan opinnot. Lisäksi syvennymme esimerkiksi rajanivelten liikkuvuutta edistäviin traktio-, vipuvarsi- ja fasciatekniikoihin. Toteuttamissuunnitelmamme perustuu aina Opetushallituksen voimassa oleviin tutkinnon perusteisiin (hieronnan ammattitutkinnon perusteet).


Lähiopetusta on kaksi kertaa viikossa ensimmäisten kolmen kuukauden ajan, aamuisin tai iltaisin ryhmävalintasi mukaan. Voit kuitenkin osallistua myös aamu- ja iltaopetusta vaihdellen. Osa teoria-asioista opiskellaan itsenäisesti, mutta ohjatusti. Lähiopetusjakson jälkeen koulutukseen sisältyy työharjoittelua koulun omalla klinikalla 160 tuntia, jonka ylittäviltä tunneilta on mahdollista saada hyvitystä koulutusmaksuista. Työharjoittelujakso sovitaan jokaisen oppilaan kanssa henkilökohtaisesti. Työharjoittelun aikana lähiopetusta on noin kerran viikossa, mutta työharjoittelun edetessä teoriaopinnot vähentyvät.

Hierontakoulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö & osa-alueet pähkinänkuoressa

Tuki- ja liikuntaelin­ongelmaisen potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistäminen (70 osp)

Erilaisten tuki- ja liikuntaelinongelmaisten potilaiden hoidon tarpeen arviointi, potilaslähtöisen hoitosuunnitelman laatiminen, hoitosuunnitelman mukaisen hoidon toteuttaminen, työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden edistäminen ja oman työn arviointi ja kehittäminen. Sisältää esimerkiksi potilaan tutkimista, hoidon kirjaamista, hieronnan perusteita ja soveltamista, lihasvenytyksiä, omahoidon ohjaamista, fysiologiaa, lääketieteellisiä opintoja sekä rakenteellista ja toiminnallista anatomiaa.

Terveyden ja toimintakyvyn edistäminen

Sosiaali- ja terveyden­huoltoalan yrittäjänä toimiminen (30 osp)

Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksen liikeidean määrittely, liikeidean mukaisten palvelujen tarpeen arvioiminen, yritystoiminnan aloittamissuunnitelman laatiminen, yrityksen talouden hallinnan suunnittelu ja yrittäjävalmiuksien arvioiminen sekä kehittäminen.

Kansan­sairauksien ennalta­ehkäiseminen hierojan työssä (25 osp)

Hierottavan tavallisimpien kansansairauksien riskitekijöiden arviointi, tavallisimpien kansansairauksien ennaltaehkäisyn suunnittelu ja ohjaus, työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden edistäminen sekä oman työn arviointi ja kehittäminen.

Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen (25 osp)

Raajanivelten liikkuvuuden edistämisen tarpeen arviointi, raajanivelten liikkuvuutta edistävän hoitosuunnitelman laatiminen, rajanivelten liikkuvuutta edistävän hoidon toteutus, työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden edistäminen sekä oman työn arviointi ja kehittäminen. Sisältää esimerkiksi nivelten liikkuvuuden tutkimista, pehmytkudos- ja nivelkäsittelytekniikoita sekä turvotusta vähentäviä tukisidoksia ja teippauksia.

Hyväksi­luettavat tutkinnon osat

Tutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, liikunnanohjauksen perustutkinnosta, terveysalan ammattitutkinnosta, liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnosta, kehitysvamma-alan ammattitutkinnosta tai mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnosta enintään 25 osaamispisteen laajuisesti.

Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen
Share by: