Jatkokoulutukset

Olet tervetullut opiskelemaan koulullemme lisää uusia taitoja! Koulutukset ovat tarkoitettuja tällä hetkellä opiskeleville hierojille, valmistuneille hierojille tai fysioterapeuteille. KOULUTUKSIIN ILMOITTAUTUMISET OVAT SITOVIA ! Jos perut koulutuksen 14 pv ennen koulutuksen alkamista, veloitamme puolet koulutuksen hinnasta. Jos perut koulutuksen 7 pv ennen koulutuksen alkamista tai et peru lainkaan, veloitamme koko koulutusmaksun. Lääkärintodistuksella veloitamme vain toimistokulun 25 €.

Jos koulutus ei jostain syystä toteudu, maksamme koulutusmaksun kokonaisuudessaan takaisin viikon sisällä kurssiajankohdasta. 

Ilmoittaudu koulutuksiin koulullemme puh. 02-233 9993 (palvelemme maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9-20 ja perjantaisin klo 9-16 välisenä aikana) tai voit ilmoittautua sähköpostitse hieronta.akatemia(at)turku.inet.fi (sähköpostitse ilmoittautuessasi kerro mihin koulutukseen haluat, oma nimesi, puhelinnumerosi).

kevään 2018  koulutukset:

* RINTARANGAN MANUAALINEN TUTKIMINEN  15.3.2018

* INTIALAINEN PÄÄHIERONTA  14.4.2018 

* HYVÄN HOIDON ENERGIAT 15.4.2018 

* LIHASKALVOT JA TRIGGERPISTEET 16.-17.4.2018,  24.4.2018 

* SHINDO 20.4.2018   UUTUUS! 

* TRE- STRESSINPURKULIIKKEET  11.5.2018   UUTUUS! 

* MOBILISOINTI- JA MET-TEKNIIKAT 25.-26.5.2018 

* KINESIOTEIPPAUS   29.5.2018 

LAAJEMMAT KOULUTUSESITTELYT ALAPUOLELLA: 

RINTARANGAN MANUAALINEN TUTKIMINEN

Torstaina 15.3.2018   Klo 9.00-16.00

Koulutus on suunnattu lisäkoulutukseksi hierojille.

Kurssin hinta 150 €, sis alv. 24 %. Ilmoittautuminen viimeistään 15.2.2017

Kouluttaja: Niko Muurinen, hieronnan opettaja & neljännen vuoden naprapaattiopiskelija (Naprapaatti on manuaalisen lääketieteen asiantuntija, joka on erikoistunut tuki-ja liikuntaelimistön toimintahäiriöiden ja sairauksien tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn).

Koulutus antaa hierojalle uusia hieronta- ja mobilisointitekniikoita sekä lisää ymmärrystä rintarangan toiminnasta ja kiputiloista. Syvennymme rintarangan manuaaliseen tutkimiseen sekä eri hoitotekniikoiden harjoitteluun ja soveltamiseen käytännössä. Koulutuksessa opittavat tutkimis- ja hoitotekniikat ovat helposti otettavissa mukaan hierojan vastaanotolla.

Koulutuksen jälkeen:

o   Osaat soveltaa erilaisia hierontatekniikoita rintarangan alueelle

o   Osaat hoitaa rintarangan liikerajoituksia mobilisoinnin ja lihasenenergiatekniikoiden avulla

o   Ymmärrät lisää rintarangan toiminnasta ja sen vaikutuksesta muihin niveliin

koulutuksen sisältö:

o   Anatomiaa ja fasettinivelten artrokinematiikkaa

o   Rintarangan manuaalinen tutkiminen

o   Mobilisoinnin indikaatiot ja kontraindikaatiot

o   Hieronta-, mobilisointi- ja lihasenergiatekniikoita

o   Rintarangan alueen sairaudet ja kiputilat tutkimusten valossa

o   Rintarangan toiminnan merkit

INTIALAISEN PÄÄHIERONNAN KOULUTUS

Lauantaina 14.4.2018  klo 9.00 - 16.00

Kouluttaja: koulutettu hieroja Sanna Turkki
Koulutuksen hinta on 130 € (sis. alv 24%)
Viimeinen ilmoittautuminen 14.3.2018

Koulutus on kestoltaan yhden päivän. Intialainen päähieronta on osa intialaista Ayurveda-perinnettä. Länsimaisen version päähieronnasta kehitti intialainen osteopaatti ja hierontaterapeutti Narendra Mehta.

Koulutuksessa tulet oppimaan länsimaissa yleistyneen päähieronnan, joka tehdään ilman öljyä. Pään lisäksi hoitoon kuuluu hartioiden, niskan, olkavarsien ja kasvojen käsittely. Hoito on erittäin kokonaisvaltainen ja hoidon jälkeen olo on levollinen sekä rentoutunut.

Koulutuksen sisältö:
- intialaisen päähieronnan historia
- indikaatiot, kontraindikaatiot
- intialainen päähieronta osa-alueittain: saat tarkat reittikartat kehon eri osien hierontaotteista ja hoidon etenemisestä
- käytännön harjoittelua

HYVÄN HOIDON ENERGIAT

Sunnuntaina 15.4.2018  klo 9.00-14.00   

Kouluttaja: Sanna Turkki, koulutettu hieroja

hinta: 100 € sis. alv 24 %. Viimeinen ilmoittautuminen 25.3.2018.

Olet varmasti jo kuullut useita kertoja että "kaikki on energiaa". Mitä se tarkoittaa käytännössä?

Miten energiat vaikuttavat työhösi hoitajana ? Miten voit maadoittua ja suojautua? Miten voit kohotaa energiatasoasi ja näin auttaa ympäristöäsi? Miten itsensä hyväksyminen ja rakastaminen vaikuttaa kaikkeen ympärillä olevaan?

Kurssilla opetellaan tunnistamaan tunteita ja ajatuksia niiden takana. Päivän aikana teemme paljon harjoituksia ja opettelemme hiljentymään ja kuuntelemaan sisäistä viisautta ja tietoa. Saat paljon käytännönläheisiä työkaluja, joita voit käyttää kaikilla elämän osa-alueilla.

Kurssi on tarkoitettu kaikille, niin itsensä kuin toisten, hoitamisesta kiinnostuneille.  


 

TRIGGERPISTEET JA LIHASKALVOKIPUTILAT

maanantaina 16.4.2018 klo 15-20

tiistaina 17.4.2018 klo 9-16       

tiistaina 24.4.2018 klo 9-16

Kouluttaja: Mika Pihlman, hieronnan opettaja, manipulatiivinen fysioterapeutti, urheilufysioterapeutti.

Koulutuksen hinta: 330 € (sis. alv 24%), sisältää kurssimateriaalin ja todistuksen.
Viimeinen ilmoittautuminen: 15.3.2018 mennessä.

koulutuksen sisältö:

* lihasten ja lihaskalvojen anatomia
* lihastoimintaketjut T. Myersin mukaan
* lihaskalvo-kiputilojen hoito pehmytkudostekniikoilla
* Foam-roll-menetelmä kireiden lihaskalvojen itsehoidossa
* Kipu ja sen syntymekanismit hierojan kannalta
* triggerpisteiden anatomia ja fysiologia
* triggerpisteiden hoito manuaalisesti:
pressure-tekniikka
spray-and-stretch-tekniikka
* MET (Muscle Energy Tehniques)- tekniikoiden esittelyä ja sovelluksia yleisempien lihas- ja lihaskalvokiputilojen hoidossa yhdessä Triggerpisteiden kanssa
* käytännön harjoittelua

SHINDO – PERUSKURSSI

Perjantaina 20.4.2018  klo 15.00-20.00

Lauantaina 21.4.2018  klo 9.00-14.00

Kouluttaja: Pekka Innanen, koulutettu hieroja, shindo-kouluttaja/hoitaja.

Hinta: 210 €  sisältää alv 24 %. Viimeinen ilmoittautuminen 28.3.2018.

Ota mukaan venyttelyyn ja rentoutumiseen sopivat mukavat ja lämpimät vaatteet ja oma jumppa-alusta.

Shindo syntyi Japanissa reilut kaksikymmentä vuotta sitten Kazuko Kuratomin tarpeesta löytää apua keskosena syntyneen tyttärensä astmaan ja allergiaan, jotka näyttivät uhkaavan hänen elämäänsä. Etsittyään turhaan apua ja vastausta lääkäreiltä, sairaaloista ja erilaisilta hoitajilta hän päätyi etsimään ratkaisua lapsuudenaikaisista kokemuksistaan. Kuratomi löysi sieltä kosketuksen ja lämmön. Hän löysi myös idän perinteitä käsittelevästä konferenssista Kazumishi Chipatan kirjan jalkojen hoidosta ja sen merkityksestä ihmiselle. Kuratomi päätti kokeilla näitä menetelmiä tyttäreensä päivittäin. Jonkin ajan kuluttua tytär alkoi toipua ja parani lopulta kokonaan. Samalla Kuratomi oli tarkkaillut myös ystäviensä jalkoja ja hoitanut heitä. Vaikka hänen ensimmäinen kutsumuksensa oli auttaa hoidoillaan lapsia, on shindosta sittemmin kehittynyt laaja ja kattava, mutta kuitenkin yksinkertainen itsehoito- ja hoitomenetelmä kaikenikäisille ja -kuntoisille ihmisille. Menetelmänä se on jatkuvasti kehittyvä eikä ole sidoksissa mihinkään filosofiseen tai uskonnolliseen näkemykseen.

Shindo-menetelmän lähtökohtana on kuusi perusvenytystä ja niitä tehostavia variaatioita. Venytykset aktivoivat ja tasapainottavat myofaskiaalisia toimintoketjuja – lihastoimintoketjuja. Harjoitukset opettavat kuuntelemaan omaa kehoa. Venytysten ja hengityksen avulla voi rentoutua ja päästää irti kehon ja mielen jännityksistä. Shindo auttaa löytämään oman kehon keskilinjaa ja tasapainoa. Perusvenytysten lisäksi Shindo pitää sisällään laajan kokonaisuuden hoitotekniikoita koko kehon hoitoon.

Peruskurssilla tutustutaan perusvenytyksiin, tehdään rentoutusharjoituksia sekä opetellaan yksinkertaisia hoitotekniikoita (selkä, varpaat, hartiat). Kurssilla tutustutaan Shindon taustaan ja sen tekniikoiden perusteisiin, tehdään harjoituksia ja opetellaan tukemaan toista venytyksissä.

Koulutuksen sisältö:

  • Shindon historia ja taustaa
  • Kuusi perusvenytystä
  • Venytysten tukeminen
  • Variaatioita venytyksiin
  • Varvashoito
  • Selkähoito
  • Niska-hartiahoito

TRE-STRESSINPURKULIIKKEET

Perjantaina 11.5.2018  klo 15.00-20.00

Kouluttaja: Pekka Innanen, koulutettu hieroja, Tre-ohjaaja.

Hinta: 100 €, sisältää alv 24 %. ilmoittautuminen viimeistään 11.4.2018.

Trauma Releasing Exercises eli TRE on yksinkertainen ja helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä, jonka vaikutuksen ilmenevät nopeasti. TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Menetelmässä käynnistetään lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollinen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismi. 

Syvien lihasjännitysten vapautuessa kehossa herää luontainen pyrkimys kokonaisvaltaiseen eheytymiseen, jolloin kehon aistimukset, tunteet ja ajattelu jäsentyvät uudelleen yksilön omaksi tavaksi kokea itsensä ja olemisensa. Näin harjoitus voi käynnistää laaja-alaisen prosessin, josta on apua myös nykyhetken stressinhallinnassa.  

Menetelmää on käytetty menestyksekkäästi useissa eri maissa ja kulttuureissa perheiden ja laajempien sosiaalisten yhteisöjen kohtaamissa traumoissa. Esimerkiksi luonnonkatastrofialueilla, kuten vuoden 2008 Kiinan Sichuanin maanjäristyksen, Japanin Sendaissa vuoden 2012 hyökyaallon aiheuttaman tuhon ja Filippiineillä paljon tuhoa aiheuttaneen vuoden 2013 trooppisen Haiya-hirmumyrskyn jälkeen menetelmää opetettiin suurelle joukolle kotinsa ja perheenjäsenensä menettäneitä ihmisiä. Vuonna 2014 menetelmää on opetettu Syyrian pakolaisille Turkissa ja vuonna 2015 Nepalissa.  

TRE:n kehittäjä on Amerikkalainen tohtori David Berceli, kansainvälisesti tunnettu stressin- ja traumanhoidon asiantuntija. Hän on kehittänyt ja opettanut TRE-menetelmää yli 20 vuoden ajan.  

TRE auttaa selviämään stressiä, jännityksiä ja traumoja aiheuttaneista kokemuksista. TRE:tä hyödyntävät kuormittavissa ammateissa toimivat henkilöt: poliisit, palomiehet, kriisi-alueella toimivat avustustyöntekijät, sota-alueella toimivat sotilaat, terveydenhoitohenkilökunta, erityisopettajat, sosiaalityöntekijät jne. Menetelmää käytetään sotaveteraanien traumaperäisen stressihäiriön hoitoon ja ehkäisyyn, päihdekuntoutukseen, parisuhdeväkivallan ehkäisyyn ja urheiluvalmennukseen. TRE sopii myös omatoimisen kehonhuollon ja rentoutumisen välineeksi. 

Metodin käyttäjät ovat kertoneet muun muassa näistä hyödyistä heille itselleen:

 Vähemmän huolia ja ahdistusta

·         Vähemmän traumaperäisen stressihäiriön oireita

·         Enemmän energiaa ja kestävyyttä

·         Parantunut parisuhde

·         Vähemmän työstressiä

·         Parempi uni

·         Vähemmän parisuhdekonflikteja

·         Vähemmän lihas- ja selkäkipuja

·         Lisääntynyt notkeus

·         Parantunut impulssikontrolli ja tunteiden hallinta

·         Vähemmän vanhojen vammojen aiheuttamia haittoja

·         Vähemmän vakavasta sairaudesta johtuvaa ahdistusta

·         Vähemmän kroonisen sairauden aiheuttamia haittoja

koulutuksen sisältö:

·         TREn taustaa ja perusteita ja käytön kannalta tärkeitä asioita

·         Kehon stressinpurkuliikkeet ja niiden käynnistäminen

·         Purkuliikeharjoitukset

MOBILISOINTI JA MET-TEKNIIKAT

Perjantaina 25.5.2018     klo 15-20

Lauantaina 26.5.2018     klo 9-16

Kouluttaja: Nora Seppä, osteopaatti

Koulutuksen hinta: 260€ (sis. alv 24  %) ilmoittautumiset: noraseppa@hotmail.com

Viimeinen ilmoittautuminen 2.5.2018 mennessä.

Tervetuloa oppimaan tehokkaita ja helposti toteutettavia mobilisointitekniikoita kahden päivän koulutukseen!

Kurssilla perehdytään teoriatasolla tarkemmin  rangan biomekaniikkaan sekä käytännössä lähestytään rangan liikerajoituksia tehokkaasti MET-tekniikalla. Huolellinen liikkeen/rajoituksen tutkiminen tehdään ennen hoitoratkaisun valintaa.

MET-tekniikka (muscle energy technique) tarjoaa turvallisen ja erittäin tehokkaan tavan lisätä nivelten ja yksittäisten nikamien liikettä vähentäen jännitystä mm faskiassa. Tällä samaisella tekniikalla lähestymme myös esim. palleaa sekä leukaniveltä. Näiden tärkeiden alueiden hoitamisella saat asiakkaan kokonaistilanteen  edistymiseen huimasti vauhtia!

Kurssilla opitaan myös monipuolisesi muita hyväksi ja tehokkaiksi havaittuja tekniikoita, esim. vipuvarsitekniikoita ja faskiatekniikoita.

Saat kurssilla kaikki opetettavat tekniikat sisältävän materiaalin, jossa tekniikat ovat valokuvattu huolellisesti.

LIsätietoja kurssista: noraseppa@hotmail.com

KINESIOTEIPPAUS- perusteet


Tiistaina 29.5.2018 klo 9.00-16.00


Kouluttaja: Mika Pihlman, hieronnan opettaja, manipulatiivinen fysioterapeutti, urheilufysioterapeutti.

Koulutuksen hinta: 220 € (sis. alv 24 %), sisältää materiaalin, 2 rullaa kinesioteippiä ja todistuksen.
Ilmoittautuminen viimeistään 1.5.2018 mennessä.

Pääsyvaatimuksena on vähintään hierojan peruskoulutus sekä suosituksena vähintään vuoden työkokemus. MUKAAN TARVITSET OMAT SAKSET!

Koulutuksessa opetellaan kinesioteippauksen perustekniikoita. Kurssilla on paljon käytännön harjoittelua, jossa tehdään yhdessä esimerkkiteippauksia yleisempiin kiputiloihin (mm. akillesjänne, tenniskyynärpää, tension neck, kiertäjäkalvosin, SI-nivel ja fascia latae).

Yhteystiedot

Humalistonkatu 17 a, 2. krs.
20100 Turku

Puhelin
(02) 233 9993

Ota yhteyttä