Turun Hieronta-Akatemia Oy

Valmistu hierojaksi

Turun Hieronta-Akatemia

Hieronnan ammattitutkinto

Hierontakoulutuksemme antaa valmiuden ammattitutkinnon suorittamiseen. Vuoden mittainen koulutus tarjoaa tiedot ja taidot, joiden avulla voit osallistua hieronnan ammattitutkinnon näyttöihin, joissa osoitat osaamisesi käytännön työtehtävissä.

Koulutus ja tutkintotilaisuus järjestetään yhteistyössä Pirkanmaan Urheiluhierojakoulun kanssa. Kun olet suorittanut näytöt hyväksytysti, saat tutkintotodistuksen ja luvan käyttää suojattua ammattinimekettä koulutettu hieroja. Valmistuttuasi olet oikeutettu myös hakemaan Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä, joka on suuruudeltaan 395–456 euroa.


Ennen tutkintotilaisuutta suosittelemme suorittamaan tutkintoon valmistavan koulutuksen. Valmistava koulutus kestää noin neljä kuukautta ja opintoja on noin kerran viikossa. Tutkintotilaisuuksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa keväisin ja syksyisin. Kerromme mielellämme lisää ja autamme sinua kaikissa ammattitutkinnon suorittamiseen liittyvissä kysymyksissäsi!

Hieronnan ammattitutkinto

Ammatti­tutkinnon aika­taulut

Valmistava koulutus

8.1.2024 – 24.5.2024 välisenä aikana, opinnot noin kerran viikossa iltaisin. Ennen valmistavaa koulutusta perustutkinto tulee olla suoritettuna tai olemme henkilökohtaisesti varmistaneet ovatko tietosi tutkinnon vaatimalla tasolla.


Tutkintotilaisuudet

18.3.-22.3.2024 ammattitutkinnon näytöt 1-2

21.5.-24.5.2024 ammattitutkinnon näytöt 3-4

Koulutuksen sisältö & osa-alueet pähkinänkuoressa

Tuki- ja liikuntaelin­ongelmaisen potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistäminen (70 osp)

Erilaisten tuki- ja liikuntaelinongelmaisten potilaiden hoidon tarpeen arviointi, potilaslähtöisen hoitosuunnitelman laatiminen, hoitosuunnitelman mukaisen hoidon toteuttaminen, työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden edistäminen ja oman työn arviointi ja kehittäminen. Sisältää esimerkiksi potilaan tutkimista, hoidon kirjaamista, hieronnan perusteita ja soveltamista, lihasvenytyksiä, omahoidon ohjaamista, fysiologiaa, lääketieteellisiä opintoja sekä rakenteellista ja toiminnallista anatomiaa.

Terveyden ja toimintakyvyn edistäminen

Sosiaali- ja terveyden­huoltoalan yrittäjänä toimiminen (30 osp)

Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksen liikeidean määrittely, liikeidean mukaisten palvelujen tarpeen arvioiminen, yritystoiminnan aloittamissuunnitelman laatiminen, yrityksen talouden hallinnan suunnittelu ja yrittäjävalmiuksien arvioiminen sekä kehittäminen.

Kansan­sairauksien ennalta­ehkäiseminen hierojan työssä (25 osp)

Hierottavan tavallisimpien kansansairauksien riskitekijöiden arviointi, tavallisimpien kansansairauksien ennaltaehkäisyn suunnittelu ja ohjaus, työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden edistäminen sekä oman työn arviointi ja kehittäminen.

Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen (25 osp)

Raajanivelten liikkuvuuden edistämisen tarpeen arviointi, raajanivelten liikkuvuutta edistävän hoitosuunnitelman laatiminen, rajanivelten liikkuvuutta edistävän hoidon toteutus, työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden edistäminen sekä oman työn arviointi ja kehittäminen. Sisältää esimerkiksi nivelten liikkuvuuden tutkimista, pehmytkudos- ja nivelkäsittelytekniikoita sekä turvotusta vähentäviä tukisidoksia ja teippauksia.

Hyväksi­luettavat tutkinnon osat

Tutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, liikunnanohjauksen perustutkinnosta, terveysalan ammattitutkinnosta, liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnosta, kehitysvamma-alan ammattitutkinnosta tai mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnosta enintään 25 osaamispisteen laajuisesti.

Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen
Share by: